ACCA: quatre lletres, un malson

Eeeeeeeeiiiiiii!!!! Però què collons està passant aquí?! Aquest bloc és una autèntica farsa!! Bé, no he tingut temps…blablablabla, ja sabeu, excuses barates…blablablablabla.

El dia 14 vaig fer el darrer dels 4 exàmens de la sessió de desembre de l’ACCA. Quan al darrer examen el capo dels invigilators diu "time, stop writing please" hom es queda molt descansat i dient-se "ja està, tranquil, ja ha passat tot…". I és que això de l’ACCA és més dur del que em pensava.

Just després de la frase "time, stop writing please" comença un nou cicle. En aquell moment d’alliberament penses que els propers exàmens són dins de 6 mesos, un està content, descansat i tranquil…durant dos mesos, que és quan surten les notes (mitjan febrer o agost) i t’enfonsen en la misèria. Llavors comences a anar a la biblio sense estressar-te, només pel matí el primer mes (març o setembre). Al segon mes també hi vas per la tarda. I al tercer més fins i tot hi vas el dissabte. I quan falten 3 setmanes ja estudies cada dia i perds la noció del temps.

Els exàmens que aprova més gent només aprova com a màxim el 50% dels candidats i els més difícils només un 25%. En principi quan tens les respostes dels exàmens passats no els trobes molt difícils però perquè tens les respostes, perquè quan llegeixes les preguntes moltes vegades no les entens, entens les paraules però no la frase. Per exemple a l’examen que vaig fer ara P1 Professional Accountant hi havia una pregunta que començava amb un "Construct the case…". Com algú va dir per un fòrum d’internet on els estudiants exposen els seus dubtes jo em vaig preguntar "Què collons vol dir construct the case?".

Com deia abans els exàmens no semblen difícils quan veus les respostes però quan ets allà fent-lo la cosa canvia. La dificultat ve donada per l’extensió dels exàmens, són molt llargs i si vols acabar en les 3 hores i quart que tens has d’anar ràpid i sabent el que fas. A vegades sembla com si ni el mateix examinador sabés què t’està preguntant. És com la teòrica de l’examen de conduir, hi ha moltes maneres de fer les preguntes i normalment trien la més complicada.

En definitiva, per a aprovar s’ha de tenir en compte els 3 pilars bàsics:

1. Estudiar el temari (syllabus)

2. Estudiar dels exàmens anteriors per a saber quin tipus de resposta volen (exam approach). Si no et mires els exàmens anteriors no aproves ni de conya.

3. Quan veus l’examen preparar una estratègia per a aconseguir el màxim de punts en el mínim temps possible (exam technique). En total hi ha 100 punts (marks), si per un subapartat d’una pregunta et donen 2 marks no escriguis mitja plana, amb 4 línies n’hi ha prou.

I per a acabar recomanar-vos la secció panoràmica de dublin.cat on hi vaig afegint fotos de tant en tant, ara n’hi ha vora 70.

Bon Nadal i Bon Any Nou.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una comentari en l'entrada: ACCA: quatre lletres, un malson

  1. Ni excuses ni cuentus, sir William! Aixòs és una farsa! Que ens tornin els calers!!!!!

    Va, a veure si ara que heu acabat això de l’ACCA feu un “start writing please” al bloc!

    Bon Nadal i Bon Any Nou!

Els comentaris estan tancats.